Omgeving van Waterpark Belterwiede, Overijssel

Water, meren en Giethoorn

Met de boot kunt u vanaf het luxe vakantiepark prachtige tochten maken over de Belterwijde en Beukelakerwijde. U kunt vanaf het water leuke plaatsjes bezoeken, zoals: Zwartsluis, Dwarsgracht, Giethoorn en Blokzijl. Als u wat verder vaart komt u in De Weerribben. Ook de Friese meren zijn vanuit het waterpark goed te bereiken.Beschikt u niet over een boot, dan kunt u een boot huren bij Botenverhuur Nijenhuis in Wanneperveen. Site: www.nijenhuis-botenverhuur.com. Dit verhuurbedrijf bevindt zich direct naast het vakantiepark. Voor informatie over rondvaarten in Giethoorn, fietstochten of wandelroutes kunt u tijdens uw verblijf terecht bij de receptie.

Genieten van het water en de natuur

Het water van Waterpark Belterwiede is zo schoon dat u vanuit uw villa of bungalow zo het water in kan. Rietkragen geven prachtige beschutte plekjes voor watervogels, libelle’s, waterlelies en meer. Terwijl u geniet van de prachtige omgeving en natuur kunt u de natuur ook gelijk gebruiken voor uw ontspanning: van varen tot vissen en van zwemmen tot wandelen en fietsen. 

Stadjes en steden

Rondom het luxe vakantiepark Waterpark Belterwiede kunt u diverse kleine stadjes en dorpjes vinden. Zo treft u op 10 en 15 kilometer Meppel en Steenwijk aan. Dit zijn beiden oude vestingstadjes met een gezellig centrum. Op 35 kilometer ligt Zwolle, de geboorteplaats van Herman Brood en ook op 35 kilometer treft u Kampen aan. Sommige van deze plaatsen zijn per water bereikbaar, anderen kunt u per fiets- of wandeltocht bereiken terwijl u geniet van de prachtige natuur dat het luxe vakantiepark omringt tijdens uw weekend weg in Nederland

De Zuiderzee

De Verveners wonnen het veen in stroken. Waar het veen verdween, kwam water in de plaats en zo ontstonden ‘trekgaten’. Daartussen werd land gespaard: ‘weren’ en hierop werd het veen te drogen gelegd. Door verdere vervening, stormen en overstromingen uit de tijd van de Zuiderzee, ontstonden ‘wieden’, grote stukken open water waar de omgeving zo bekend door is geworden.

De legende van de kerkklokken van Beulake… Tijdens een stormvloed kwam er zoveel water van de Zuiderzee dat er een grote hoeveelheid veen wegsloeg en het dorpje Beulake verdronk. De legende gaat dat u bij storm de kerkklokken onder water kunt horen slaan.

Een weekend of midweek weg in Drenthe, Overijssel en Friesland was nog nooit zo leuk als bij het luxe bungalowpark van Waterpark Belterwiede waar u op gemakkelijke wijze een luxe bungalow kunt huren.