Geniet van een rondvaart in Giethoorn

Rondvaart Giethoorn: Maak een rondvaart door het Venetie van het Noorden – Giethoorn tijdens uw verblijf op Waterpark Belterwiede in Wanneperveen. U gaat genieten in Giethoorn!

Giethoorn is een uniek dorp in de kop van Overijssel dat bestaat uit slechts 3000 inwoners en is gesticht in ongeveer 1170 toen er veel geitenhoorns gevonden werden die door de stormvloed destijds waren omgekomen. Door de jaren heen is de nederzetting die Geytenhorn heette veranderd in de naam Giethoorn zoals we het nu kennen en u kunt een rondvaart in Giethoorn doen die absoluut de moeite waard is.

Door de vervening honderden jaren terug gingen steeds meer mensen zich vestigen aan de Dorpsgracht die gegraven werd voor toenemend turfvervoer. Gaandeweg zijn er meer grachten gegraven en anno 2013 bestaat Giethoorn uit een hoop kleine grachten en het bijzondere is dat het vervoer in Giethoorn tegenwoordig nog steeds voornamelijk met behulp van punters gaat. Deze worden voortbewogen door een punterboom. Dit is vergelijkbaar met de gondels in het echte Venetië.

Giethoorn kent een zeer rijke geschiedenis en door de unieke opbouw van het dorp is een rondvaart in Giethoorn een activiteit die u zult ervaren als geen ander. Het is immers erg bijzonder om een dorp aan te treffen in deze tijd, waarbij de manier van verplaatsen nog hetzelfde is als eeuwen geleden.

U kunt deelnemen aan een rondvaart in Giethoorn, waarbij u alle noemenswaardige plekken in het dorpje te zien krijgt. Als u verblijft op Vakantiepark Giethoorn is Giethoorn op een steenworp afstand en zowel via land als via water te bereiken. U kunt vanuit Vakantiepark Giethoorn ook met uw eigen boot Giethoorn gaan verkennen. Of u nu deelneemt aan een rondvaart in Giethoorn of zelf op een vaartocht uittrekt, het is absoluut de moeite waard.

Een rondvaart in Giethoorn zal een diepe indruk bij u achter laten, want hoewel het dorp door de vele grachten bijzonder is op zich, is het dorpje ook erg karakteristiek door ontelbare boogbruggetjes en vele rietgedekte boerderijen. De bijnaam Hollands-Venetië is niet voor niets, want u waant zich daadwerkelijk in Venetië, maar dan van eigen bodem. Kortom, een rondvaart in Giethoorn is een absolute aanrader. U gaat genieten!