Een perfecte fiets en wandelgebied

Nationaalpark Weerribben Wieden

Wandelen en fietsen in Giethoorn – Weerribben Wieden

De omgeving van het Vakantiepark Giethoorn leent zich uitstekend als de perfecte setting voor wandel- en fiets liefhebbers.

Wandelen en fietsen in Giethoorn en in natuurgebied Weerribben Wieden Overijssel.

De omgeving Weerribben-Wieden bestaat uit bos-, riet- en waterlandschappen met open wateren waar u de stilte kunt horen en kunt genieten van de rust en ruimte. In de vele pittoreske dorpjes en steden in de omgeving kunt u op een terrasje bijkomen van u avontuur en proeven van de gastvrijheid van de omgeving.

Tijdens de wandel- en fietstochten zult u diverse soorten flora en fauna tegenkomen, het laagste  laagveenmoerasgebied van Europa is namelijk een beschermd natuurgebied. Diverse vogelsoorten hebben hier hun plekje gevonden zoals de roerdomp, karekiet en de rietzanger. Naast de gevleugelde bewoners van dit natuurgebied kunt u tijdens uw bezoek aan deze omgeving ook oog in oog komen te staan met otters, reeën en zeldzame vlindersoorten zoals de zilveren maan en de grote vuurvlinder. Wat betreft de flora groeien in dit natuurgebied bijzondere en beschermde planten zoals de moeraswolfsmelk, parnassia en de groenknolorchis.

De omgeving waarin Bungalowpark Belterwiede zich bevindt is de loca tie van meerdere start- en knooppunten van verschillende wandel- en fietsroutes door de Weerribben-Wieden en omgeving. Vakantiepark Giethoorn biedt u de mogelijkheid om de fietsknooppunt route De Weeribben & De Wieden te fietsen.

Tijdelijke regeling covid 19

Wil je weten welke regels er gelden voor de fietspaden in Steenwijkerland? Klik hier en Bekijk dat het item over de fietspaden in de FAQ van Gemeente Steenwijkerland.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw fiets mee te nemen tijdens uw vakantie of weekendje weg in Nederland? Geen probleem, want bij de receptie van het vakantiepark kunt u fietsen huren. 

Klik hier voor meer informatie.