Het perfecte gebied om te fietsen en wandelen

Nationaalpark Weerribben Wieden

Wandelen en fietsen in Giethoorn – Weerribben Wieden

De omgeving van het luxe bungalowpark Belterwiede leent zich uitstekend als de perfecte setting voor wandel- en fietsliefhebbers.

Wandelen en fietsen in Giethoorn en Wanneperveen in natuurgebied Weerribben Wieden Overijssel met de fiets- en wandelroutes van Waterpark Belterwiede te Wanneperveen in de Kop van Overijssel.

De omgeving Weerribben-Wieden bestaat uit bos-, riet- en waterlandschappen met open wateren waar u de stilte kunt horen en kunt genieten van de rust en ruimte. In de vele pittoreske dorpjes en steden in de omgeving kunt u op een terrasje bijkomen van u avontuur en proeven van de gastvrijheid van de omgeving.

Tijdens de wandel- en fietstochten zult u diverse soorten flora en fauna tegenkomen, het laagste  laagveenmoerasgebied van Europa is namelijk een beschermd natuurgebied. Diverse vogelsoorten hebben hier hun plekje gevonden zoals de roerdomp, karekiet en de rietzanger. Naast de gevleugelde bewoners van dit natuurgebied kunt u tijdens uw bezoek aan deze omgeving ook oog in oog komen te staan met otters, reeën en zeldzame vlindersoorten zoals de zilveren maan en de grote vuurvlinder. Wat betreft de flora groeien in dit natuurgebied bijzondere en beschermde planten zoals de moeraswolfsmelk, parnassia en de groenknolorchis.

De omgeving waarin het Waterpark Belterwiede zich bevindt is de locatie van meerdere start- en knooppunten van verschillende wandel- en fietsroutes door de Weerribben-Wieden en omgeving. Waterpark Belterwiede biedt u de mogelijkheid om de fietsknooppunt route De Weeribben & De Wieden te fietsen.

Heeft u niet de mogelijkheid om uw fiets mee te nemen tijdens uw vakantie of weekendje weg in Nederland? Geen probleem, want bij de receptie van het luxe vakantiepark Belterwiede kunt u fietsen huren.

Vind uw favoriete accommodatie op Waterpark Belterwiede

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...